Borçları Tek Çatı Altında Toplamak: Borç Kapatma Kredisi Nedir?

Farklı bankalar üzerinde birden fazla kredi ürünü kullanmak beraberinde bu kredilerin ödeme planları, tarihleri ve kredileri takip etme konusunda kafa karışıklığına sebep olabiliyor. Bunun için tüm borçlarınızı tek bir çatı altında toplamak ve yeniden yapılandırmak çok daha avantajlı koşullar sunan bir çözüm. Borç Kapatma Kredisi, diğer bir adıyla Borç Transferi ödemelerinizi çok daha kolay yönetebilmenizi sağlıyor.

Borç Kapatma Kredisi nedir? Borç Kapatma Kredisinin avantajları neler?

Kullandığınız finansman ürünlerinin vade ve tutarlarını yeniden planlamak, bütçenizi rahatlatabilir. Borçlarınızı tek bir çatı altında yapılandırarak eşit taksitlerle geri ödemeyi mümkün kılan Borç Kapatma Kredisini bir nevi ihtiyaç kredisi olarak düşünebiliriz. Başka bankalardaki bireysel ihtiyaç kredilerinizi Borç Kapatma Kredisi ile birleştirerek avantajlı koşullarla rahatça ödeyebilirsiniz. 36 aya varan vade seçenekleriyle hangi bankaya ne kadar ödeme yapacağınızı düşünmeden, ödemelerinizi düzenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 

Başka bankalardaki bireysel ihtiyaç kredilerinizi Borç Kapatma Kredisi ile birleştirerek avantajlı ödeme koşullarıyla rahatça ödeyebilirsiniz.

Borç Kapatma Kredisi’ne kimler başvurabilir?

Borç Transfer Kredisi’ne diğer bankalardaki bireysel ihtiyaç kredilerini ödemekte güçlük çeken veya borçlarını tek çatı altında birleştirmek isteyen herkes başvurabiliyor. Başvurunuz bir ön inceleme sürecinden sonra genellikle birkaç gün içinde sonuçlanıyor.

Borç Kapatma Kredisi’ne nasıl başvurulur?

Borç kapatma kredisi başvurusunu bankaların şubeleri ve internet siteleri üzerinden yapabilirsiniz. Garanti BBVA Borç Kapatma Kredisi için 444 0 335 Anında Kredi Destek Hattı üzerinden veya Garanti BBVA şubelerinden kolaylıkla başvuru yapmak mümkün. Garanti BBVA Borç Kapatma Kredisi kapsamında kredi ödeme tutarı belirlenirken toplam borç miktarının üstüne faiz, kredi tahsis ücreti ve sigorta bedeli yansıtılıyor. Ayrıca bir dosya masrafı ödemeniz gerekmiyor.

Borç Kapatma Kredisi almak için gereken şartlar neler?

Borç Kapatma Kredisinden faydalanabilmeniz için gereken şartlar arasında:

  • Açıkta yasal ya da idari bir takibinizin olmaması,
  • Düzenli bir gelirinizin olması ve bunu resmi olarak belgeleyebiliyor olmanız,
  • Talep ettiğiniz kredi vadesinin 36 ayı geçmemesi,
  • Taksit tutarlarının aylık gelirinizin yarısını geçmemesi,
  • Güncel kredi borç tutarlarını gösteren belgeleri temin etmeniz gibi koşullar yer alıyor. 

Borç Kapatma Kredisi almak için gerekli belgeler neler?

Garanti BBVA Borç Transfer Kredisinden faydalanmak için ilk aşamada herhangi bir belge beyan etmeniz gerekmiyor.

Borç Kapatma Kredisi nasıl hesaplanır?

Borç Transferi Kredisi, mevcut kredi borçlarınızın toplamı dikkate alınarak hesaplanıyor. Kredi ödeme tutarı, toplam borç miktarına faiz, kredi tahsis ücreti ve sigorta bedeli yansıtılarak belirleniyor. İsteğiniz doğrultusunda vade belirlenerek taksitleriniz aylık gelirinizin yarısını geçmeyecek şekilde düzenleniyor.

Borç Kapatma Kredisi ve kredi yapılandırma arasındaki fark nedir?

Kredi yapılandırma işlemi yalnızca kredi kullandığınız banka üzerinden yapılıyor. Bu işlemde mevcut kredi borcunuz kapatılıyor ve güncel faiz oranıyla kalan borcunuz kadar yeniden kredi veriliyor. Borç Kapatma Kredisi ise farklı bankalardaki bireysel ihtiyaç kredilerinizi tek bir çatı altında birleştirmenizi sağlıyor. Garanti BBVA Borç Kapatma Kredisi ayrıcalıklı faiz oranlarıyla borçlarınızı yeniden planlamanızı sağlıyor.

Borç Kapatma Kredisi ile ihtiyaç kredisi birleştirilebilir mi?

Borç Kapatma Kredisi ile ihtiyaç kredisi iki farklı tür kredi. Borç Kapatma Kredisi alarak diğer bankalardaki ihtiyaç kredisi borçlarınızı tek çatı altında birleştirebilirsiniz. Ancak, konut kredisi ile ihtiyaç kredisini birleştiremezsiniz. Borç Kapatma Kredisinde esas olarak kişilerin finansman ihtiyaçlarının giderilmesi yerine kredi borçlarının tek bir bankada toplanması ve aylık ödeme tutarlarının düşmesi hedefleniyor. Borç Transferi Kredisinin finansman ihtiyacıyla kullanılmasının önüne geçmek amacıyla kullanılan kredi, doğrudan ilgili banka veya bankalara aktarılıyor. Borç transferi işleminde diğer bankalardaki kredileriniz kapatılırken EFT ücreti alınmıyor. Borç Birleştirme Kredisine yalnızca bankalara olan kredi borçları dahil ediliyor. Kredi notunuz uygun olduğunda borç transferine ek olarak Garanti BBVA ihtiyaç kredisi imkânlarından da faydalanabilirsiniz.

 

__________

Burada yer alan yazılar, finansal bilgiler, birikim ve tasarruf önerileri, genel yorum ve tavsiyelerden oluşmakta olup yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım, birikim ya da tasarruf kararı verilmesi ve hareket edilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler:
  • Finansal Sağlık

  • Bütçeleme