Finanstan Teknolojiye: Babalar Günü Hediye Fikirleri

Haziran ayının gelmesiyle birlikte güneşli günler kadar içimizi ısıtan bir günü daha beklemeye başladık. Bu yıl 19 Haziran Pazar günü kutlayacağımız Babalar Günü’nden söz ediyoruz. Bu tarih, tüm sevgisini tek bir bakışına sığdırabilen, sırtımızda elini her daim hissettiğimiz babalarımızı mutlu etmek için harika bir fırsat. Fakat bu defa alışılmış hediyeleri bir kenara itip yeni seçeneklere yer vermeyi deneyebilirsiniz. Çünkü size ufkunuzu açacak bir öneri listesiyle geldik.

Gelin şimdi, finanstan teknolojiye en ilginç babalar günü hediye fikirlerini birlikte inceleyelim…

 

En sevdiği filmleri izleyebilecekleri bir platform üyeliği satın alın.

Film ve dizi izlemeyi seven bir babanız varsa onun için bir platform üyeliği satın alabilirsiniz. İnternette müzik, film, dizi, belgesel, talk show ve spor içerikleri bulabileceğiniz pek çok dijital platform bulunuyor. Bu nedenle öncelikle yapmanız gereken babanızın hangi tür içerikleri sevdiğini bulmak. Bir zamanların Pazar günü klasiği olan western filmleri olabilir mesela. Vahşi Batı’nın sarsılmaz kovboylarını seyretme fikrine hangi baba hayır diyebilir ki… Dahası, abonelik sonrası seçtiği ilk filmi birlikte seyredebilir, ona zaman ayırarak hediye fikrinizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz.

 

Sağlık durumlarını takip edebilmeleri için akıllı saat satın alın.

Giyilebilir teknolojilerin hayatımıza girmesiyle birlikte sağlığımızla hiç olmadığı kadar ilgilenmeye başladık. Adım sayımızdan nabız değerine, uyku derinliğimizden nefes performansımıza kadar birçok veriyi eş zamanlı olarak takip edebiliyoruz artık. Babanızı da bu bilinçli yaşama teşvik etmek için ona bir akıllı saat hediye edebilirsiniz.

Üstelik bu cihazlar; gelen mesajları görme, aramaları yanıtlama, müzik dinleme gibi yaşamı kolaylaştıran fonksiyonlara da sahip. Konfor düzeyini biraz daha yükseltmek isterseniz akıllı saate ek olarak 3’ü 1 arada şarj istasyonu da satın alabilirsiniz. Akıllı telefon, akıllı saat ve bluetooth kulaklıkları aynı anda şarj edebilen bu aygıtlar sayesinde teknoloji her an babanızın elinin altında olabilir. Bütçenize göre kablosuz ve hızlı şarj özelliği bulunan seçeneklere de göz atabilirsiniz.

 

Uzun zamandır görmek istediği bir yere birlikte seyahat edin.

“Şimdi oralar ne güzel olmuştur” diyerek çok özlediği bir yeri anlatan baba figürü çoğumuzun hafızasında vardır. Kimi zaman doğup büyüdüğü toprakları kimi zaman akrabalarının yaşadığı şehri ya da sevdikleri bir tatil beldesini anlatırlar. Babanızı uzun zamandır görmek istediği o yere götürmek de güzel bir hediye alternatifi olabilir. Çünkü hangi hediyeyi alırsanız alın, vereceğiniz en kıymetli hediye ona zaman ayırmak olacak. Eğer bir süredir birlikte vakit geçirmediyseniz böyle bir deneyim size de iyi gelebilir.

 

Mütevazi bir NFT satın alın veya babanızın Metaverse’deki avatarını yaratın. 

Dijital dünyaya merakı varsa babanıza ilk kripto parasını satın almaya ne dersiniz? Hatta bu fikrinizi sanal bir ürün ya da sanat eseriyle tamamlayıp ona beğenebileceği bir NFT de satın alabilirsiniz. Türkçeye “takas edilemez token” olarak çevrilen NFT’ler; mülkiyeti yalnızca sahibine ait olan, kopyalanamayan fakat alınıp satılabilen dijital varlıklardır. Sanattan modaya, müzikten sinemaya veya oyun dünyasına kadar birçok farklı sektörde kullanılabilirler. Böyle bir tercih yaparsanız başka kimsede eşi bulunmayan, taklit edilemeyen, yalnızca babanızın kullanabileceği bir ürün aldığınızı da garantilemiş olursunuz. Dijital hediyeler için bir diğer alternatif de babanızın Metaverse’deki avatarını yaratmak olabilir. Metaverse; artırılmış gerçeklik teknolojisiyle donatılmış sanal bir ortamda, kullanıcılara gerçek dünyadaki çoğu şeyi yapma imkânı sunuyor. Heyecan verici deneyimler yaşayabilecekleri bu gizemli evrenin kapılarını babanıza açmak onun için ilginç bir sürpriz olabilir.

 

Saksıda bitki yetiştirme kiti ile kendi bitkisini yetiştirmesini sağlayın.

Apartmanda yaşarken bahçe özlemi çeken bir babanız varsa saksıda bitki yetiştirme kitleri iyi bir tercih olabilir. İçerisinde kendi saksısı, fidesi, toprağı, gübresi bulunan bu kitler dekorasyon ya da besin amaçlı olarak satın alınabiliyor. Siz de babanız için bir kit sipariş edebilir, kendi bitkisini yetiştirirken stresten uzak bir yaşam sürmesine destek olabilirsiniz.

 

Güvenli bir sürüş yaşaması için kablosuz şarjlı telefon tutucusu satın alın.

Navigasyon hayatımıza girdiğinden beri araçlarda telefon tutucusu bulundurmak bir ihtiyaç haline geldi. Babanız da eğer teknolojiyi takip eden bir şoförse muhtemelen bu aksesuardan kullanıyordur. Kullandığı teknolojiyi bir tık yükselterek ona şarj etme özelliği bulunan yeni bir araç tutucusu alabilirsiniz. Böylece sürüş sırasında telefonunun şarjının bitmesi, yol tarifinin kesilmesi gibi durumların önüne geçebilir, sesli konuşma ya da müzik dinleme gibi olanakları kesintisiz olarak kullanmasını sağlayabilirsiniz.

 

Dinleyebilecekleri bir sesli kitap üyeliği satın alın.

İleri yaşlardaki babalar ne kadar sevseler de okuma alışkanlıklarını devam ettirmekte güçlük çekebiliyorlar. Babalar günü hediyesi olarak onlar için bir sesli kitap uygulaması satın alabilirsiniz. Böylece en çok merak ettikleri kitapları gözlerini hiç yormadan ve istedikleri her an cep telefonlarından rahatlıkla dinleyebilirler.

Etiketler:
  • Birikim

  • Aile

  • Kültür