14 Adımda Çocuğunuza Para Yönetimini Öğretin

Finansal okuryazarlık yaşam boyu devam edecek bir öğrenme süreci olsa da işin temellerini çocuk yaşlarda atmak her zaman bir avantaj sağlar. Para yönetimiyle ilgili sağlıklı davranışları öğrenen ve bunları pratiğe dökebilen çocuklar, ileride çok daha güçlü ve iyi finansal kararlar verir, kendilerine daha fazla güvenir.

 

Peki finans yönetimi hakkında henüz hiçbir fikri olmayan çocuklara birikim, tasarruf, bütçe gibi kavramları nasıl anlatabiliriz? Hangi yaş aralığında neyi anlatmak doğru olur? Nasıl bir yöntem benimsemek gerekir? Siz de bu önerilerimizi izleyerek çocuğunuza rehberlik edebilirsiniz.

Burada yer alan yazılar, finansal bilgiler, birikim ve tasarruf önerileri, genel yorum ve tavsiyelerden oluşmakta olup yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım, birikim ya da tasarruf kararı verilmesi ve hareket edilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler:
  • Finansal Sağlık

  • Birikim

  • Tasarruf