Öğrenciler İçin Kredi Kartı Kullanma Rehberi

Henüz üniversite hayatına yeni başlamış veya mezuniyete çok yaklaşmış olabilirsiniz. Yine de bir şekilde bütçenizi, kısıtlı gelirinizle yönetmeyi öğrenmeniz meslek hayatınızda size büyük artılar getirecektir. Bunun da en bilindik yolu, öğrenciler için oluşturulan kredi kartlarından en doğru şekilde yararlanabilmekten geçiyor. Bu konuda size yol haritası olabilecek birkaç öneri hazırladık.

 

Bütçenize ve harcama alışkanlıklarınıza uyan kartı tercih edin

Öğrenci bütçenizi korumak için yıllık abonelik ücreti olmayan kart tiplerini seçmelisiniz. Yıllık ücreti olan kartlar genelde çeşitli ödüller, teşvikler sunar ve geliri daha fazla olan bireylerin ihtiyaçlarını hedefler. Bu yüzden öğrenciler için özel olarak hizmetlendirilen kredi kartlarını tercih etmelisiniz.

 

Öğrenci kredi kartı Bonus Genç, yıllık üyelik bedeli olmayan, üstelik çeşitli alışveriş olanakları da sunan bir kart. Bonus Genç ile Bonus Program Ortakları tarafından yapılan taksitlerden faydalanabilir, alışverişlerinizden bol bol bonus kazanabilirsiniz. Kazandığınız bonuslarla Bonus Program Ortakları'nda bedava alışveriş yapabilirsiniz. Garanti BBVA Bonus ayrıcalıkları ile yeme-içmeden eğlenceye, Steam oyunlarından e-ticarete, giyimden elektronik ürünlere kadar hemen her kategoride alışveriş yapabilir, daha ekonomik bir öğrenci hayatı yaşayabilirsiniz.

Öğrenci bütçenizi korumak için yıllık abonelik ücreti olmayan kart tiplerini seçmelisiniz. Yıllık ücreti olan kartlar genelde çeşitli ödüller, teşvik sunar ve geliri daha fazla olan bireylerin ihtiyaçlarını hedefler. Bu yüzden öğrenciler için özel olarak hizmetlendirilen kredi kartlarını tercih etmelisiniz.

Ücretsiz kartlar dışında ikinci seçeneğiniz finansal profilinize uygun kartlara yönelmektir. Nasıl mı? Örneğin, ağırlıklı olarak oyun ve giyim için harcama yapıyorsanız, bu alanda farklı kampanyalar ve indirimler sunan, bir miktar üyelik ücreti ödeyebileceğiniz kartlara yönelebilirsiniz. Bu avantajlar sayesinde hem bütçenizi kontrol eder hem de harcamalarınızdan tasarruf edebilirsiniz.

 

Hemen bir örnek verelim: Bonus Piu! Eğer 12 yaşın üstündeyseniz, yine ücretsiz sunulan Bonus Piu ile kartınıza yüklediğiniz para kadar harcama yapabilirsiniz. Gaming, internet alışverişi kısacası nakit yerine kartla harcama yapmak istediğiniz her durumda, günün her saatinde ve dünyanın her yerinde geçerlidir.

Birden fazla kredi kartı açmamaya çalışın

Henüz iş hayatına tam olarak atılmadığınız için birden fazla kredi kartı açmanız mali durumunuz açısından riskli olabilir. Ayrıca birden fazla kredi kartına başvurmak kredi sicilinize de zarar verebilir. Daha da kötüsü çok fazla karta sahipseniz harcamalarınızı ve son ödeme tarihlerinizi takip etmekte zorlanabilirsiniz. Dolayısıyla maksimum 2 kredi kartına sahip olarak günlük harcamalarınızı yönetmeniz ve idareli bir şekilde kullanmanız daha uygun olabilir.

Ödeyebileceğiniz kadar borçlanın

Biliyoruz, “Şimdi al, sonra öde” seçeneği her zaman çekicidir. Mezun olduktan ve bir iş bulduktan sonra tüm borçlarınızı kapatmak istiyor olabilirsiniz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken ilk kural, kart limitinizi çok zorlamadan, bir sonraki ay sizi mali açıdan sıkıntıya sokmayacak kadar  borçlanmanızdır. İkinci kural; ders kitaplarından eğlenceye ya da tatile doyacağınız final sonu kaçamaklarına kadar mutlaka harcamalarınızı dikkatlice takip etmeniz ve her ay gelirinizle uyumlu bir şekilde hareket etmenizdir. Aksi durumda borcunuzu ödeyemeyebilir, üst üste biriken çift haneli faiz oranlarına maruz kalabilir, zamanla içinden çıkılması zor olabilecek bir meblağ ile boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. Böyle bir sıkıntı yaşamamak için yalnızca 1 ay içerisinde borçlanabileceğiniz (ödeyebileceğiniz) miktarı belirleyebilir ve tarihini geçirmeden ödeyebilirsiniz. Ayrıca kullandığınız kartın faiz oranlarına da dikkat edebilirsiniz. Bonus Genç, 50 TL ve üzeri harcamalarda 2, 3, 5, 6, 8, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 taksit seçenekleri sunar ve %1,80 gibi uygun bir faiz oranıyla siz gençlere kolay ödeme şansı tanır. Bonus Genç’in faiz ve ücret detayları için tıklayın.

 

Kart borcunuzu mutlaka zamanında ödeyin

Hesap kesim tarihinizi bütçenize göre belirleyin ve mutlaka bu tarihe uyun. Dönem borç ödemenizi minimum ödeme tutarında yapmanız çok önemli. Ödemesi geciken kart borcunuzun faiz oranıyla size döneceğini, bunun yanında kredi sicilinizin de kötü etkileneceğini unutmayın. Mezun olduktan sonra ihtiyaç duyacağınız krediler için kredi notunuzu yüksek tutmanızı öneririz.

 

Tabii eğer Bonus Genç kullanıcısıysanız bu konuda daha şanslısınız. Bonus Genç ile ödemede sıkışacağınızı düşündüğünüz ekstrenizi “Ekstre Atlat” özelliğiyle 1 ay sonra ödeyebilmeniz mümkün. Peşin ödemeler aylık bütçenizi zora sokuyorsa, Bonus Genç ile peşin ödemelerinizi de taksitlendirebilmeniz mümkün. Nakit ihtiyaçları ve ödeme kolaylıkları ile ilgili birçok farklı ürün alternatifini Bonus Genç'te bulabilirsiniz. Tüm bu özellikleri kullanırken dikkat etmeniz gereken tek nokta aylık ekstrenizi zamanında ödemek

 

__________

Burada yer alan yazılar, finansal bilgiler, birikim ve tasarruf önerileri, genel yorum ve tavsiyelerden oluşmakta olup yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım, birikim ya da tasarruf kararı verilmesi ve hareket edilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler:
  • Ekonomi

  • Birikim

  • Tasarruf