Evdeki Zamanını Kendini Geliştirerek Değerlendirmek İsteyenlere 7 Online Adres

Günümüz teknolojisinin eğitim özelinde sunduğu yeni imkânlar, eğitimde fırsat eşitliğine kapı açıyor. Artık istediğimiz yerde, istediğimiz zamanda, istediğimiz eğitimi almamız mümkün!

Günümüzde eğitim tek tip değil, çok yönlü ve çok çeşitli. Eğitim, artık belirli bir ülkeye veya bir dile ait olmaktan çok evrensel bir zemine oturuyor. Dolayısıyla bugünün dijital dünyasında nitelikli eğitime erişmek, herkes için mümkün. Geleneksel eğitim yöntemlerinin uygulandığı zamanlarda, ‘’Öğrenmenin yaşı olmaz!’’ sözlerini sık sık duysak da bunu nitelikli bir şekilde hayata geçirmek kolay olmuyordu. Bugün ise online eğitim platformlarının katkısıyla, bu söze küçük bir ekleme yapmamız gerekiyor: Öğrenmenin yaşı ve ‘’yeri’’ olmaz!

Her biri başlı başına bir okul gibi olan, bünyesinde yer alan derslerle kariyerinize, kişisel gelişiminize yatırım yapabileceğiniz 7 online eğitim platformuna kısaca bakalım.

 

1) Khan Academy

Amerikalı eğitimci Salman Âmin Khan tarafından kurulan, çevrimiçi eğitim platformu Khan Academy, 2006 yılında "Herkese, her yerde, dünya standartlarında, ücretsiz eğitim!" sloganıyla öne çıkan, kâr amacı gütmeyen bir eğitim kuruluşu. Bugüne dek 6500’den fazla video yayınlayan Khan Academy; Matematik, Fen Bilimleri, Finans, Sanat, Sosyal Bilimler ve Bilgisayar Bilimleri alanında izlemesi kolay, nitelikli dersler üretiyor. Khan Academy’deki derslerin büyük bir çoğunluğunda Türkçe altyazılı desteği mevcut.

Bank of America, Bill&Melinda Gates Foundation gibi dev kuruluşların destekçisi olduğu Khan Academy’nin 4 milyona yakın abonesi bulunuyor. Khan Academy’de kullanıcılara; farklı alan ve seviyelere göre hazırlanmış ders videoları, interaktif alıştırmalar ve çeşitli başlıklarda testlerden oluşan geniş bir kütüphane sunuluyor.

Öğrencilerin seviyesini tespit ederek yönlendirebilen ve öğrenme verilerini; öğretmen ya da velilere raporlayabilen kişiselleştirilmiş bir eğitim aracını da barındıran Khan Academy, her eğitim-öğretim döneminde yaklaşık 100 milyon öğrenci ve 2 milyon öğretmen tarafından kullanılıyor.

 

2) Udemy

Udemy.com, dünyanın dört bir köşesindeki sayısız öğrenciyi alanının en iyi öğretmenleri ile buluşturuyor. 30 milyondan fazla öğrenciyi; 60'ın üzerinde dilde, 50 bin öğretim görevlisi ile bir araya getiren Udemy.com’a bugüne dek 245 milyondan fazla eğitim kaydı yapıldı. Platformda yabancı dilde dersler bulunduğu gibi Türkçe dersler de bulunuyor.

190'dan fazla ülkeden erişim sağlayan öğrenci ve eğitmenlerin buluştuğu platformda, 4 binden fazla işletme müşterisi de yer alıyor. İş amaçlı eğitimler için de kullanılan bu platformda çalışanlar, fazla masrafa girmeden, bulundukları yerden kendilerini geliştirme fırsatları yakalayabiliyorlar.

Video, PowerPoint sunumları, PDF'ler, ses dosyaları, .zip dosyaları ve canlı derslerin yüklenebildiği Udemy.com’da 2019 itibarıyla, 130 binden fazla çevrimiçi kurs bulunuyor.

 

3) Google Dijital Atölye

2017 yılında Google Türkiye’nin duyurduğu eğitim projesi Google Dijital Atölye, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İŞKUR ve TOBB desteği ile faaliyete başladı. Hem çevrimiçi hem de yüz yüze eğitimlerin yer aldığı Google Dijital Atölye’de; her yaş ve mesleğe uygun dijital eğitimler bulmak mümkün.

Eğitim seviyesi, hedefleri, özgeçmişi ne olursa olsun herkes Google Dijital Atölye'den ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

Yalnızca bir Google hesabı açarak erişim sağlanabilen Google Dijital Atölye’de; Dijital Güvenlik, Veri ve Teknoloji, Dijital Pazarlama ve Kariyer Geliştirme olmak üzere 4 ayrı kategori bulunuyor.

 

4) İSMEK Uzaktan Eğitim Merkezi

Mesleki eğitim, dil eğitimi, genel kültür gibi farklı dallarda ücretsiz örgün eğitim veren İSMEK, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde uzaktan eğitim derslerine başladı. Öğrenciyle öğretmenin aynı mekânda olma zorunluluğunun bulunmadığı bu eğitim sisteminde dersler, dijital ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif bir şekilde işleniyor.

Bugüne kadar yaklaşık üç buçuk milyon kişiye eğitim veren İSMEK, herkesin yararlanabileceği nitelikli ücretsiz eğitim anlayışıyla, Türkiye’de eğitimde fırsat eşitliğine kapı açmıştı. İSMEK’in bu yeni uygulaması, kişisel gelişimine zaman ayıramayan kişilere, diledikleri eğitimi, diledikleri zamanda, kendi hızlarında öğrenme şansı veriyor.

Bilişim, grafik muhasebe, yabancı dil eğitimleri, spor, mutfak ve el sanatları gibi pek çok alanda eğitimin verildiği İSMEK Uzaktan Eğitim Merkezi’nden yararlanmak için örgün eğitim de olduğu gibi online kayıt yaptırmak gerekiyor.

5) Anadolu Üniversitesi E-Sertifika Programları

Türkiye’nin köklü üniversitelerinden Anadolu Üniversitesinin düzenlediği e-sertifika programlarına kayıt olunarak, belirli bir ücret karşılığında nitelikli eğitim alınabiliyor.

Muhasebe, girişimcilik ve finans dışında dil, web tasarım, kişisel gelişim, hobi, sağlık, edebiyat gibi pek çok kategoride online eğitimlerin verildiği bu sertifika programlarının alanında uzman eğitmen kadrosu bulunuyor. Programları buradan inceleyebilirsiniz.

 

6) Vidobu

Online video eğitim platformu Vidobu, nitelikli video dersleriyle dikkat çekiyor. Sıfırdan başlayarak hemen her seviyede eğitimin yer aldığı bu platformda, alanında yetkin olan eğitmenler bulunuyor.

‘’Görerek ve uygulayarak öğrenme’’ metodunun uygulandığı Vidobu’da her derse özgün olarak hazırlanan sunumlarla, öğrencilerin ilgilerini maksimum seviyede tutan, açık ve kolay anlaşılır bir dil kullanılıyor. Liderlik bilgisinden tasarıma, akıcı konuşmadan stres yönetimine kadar günlük hayatta işinize yarayacak pek çok dersin yer aldığı bu platformu detaylı olarak buradan inceyebilirsiniz.

 

7) ÖRAV e-Kampüs

2009 yılında kurulan Öğretmen Akademisi Vakfı eKampüs Uzaktan Eğitim Platformu, öğretmenlerin ve eğitim sorumlularının mesleki ve kişisel gelişim ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Öğretmen Akademisi Vakfının kuruluşundan bu yana kazanılan birikim ve tecrübenin sanal ortamdaki devamı olan bu platform; oyunlaştırma, sosyal öğrenme, mobil öğrenme, mikro öğrenme gibi çağımızı yakalayan yeni eğitim metotlarını uyguluyor.

eKampüs’teki sosyal öğrenme yöntemi, öğretmenlerin blog ve diğer sosyal gruplardaki etkileşimini esas alıyor. Bu şekilde öğretmenler, öğrendiklerini paylaşabiliyor ve etkileşimli bir öğrenme ortamı oluşturuluyor. Kişisel ve mesleki gelişim için hemen her eğitimin yer aldığı bu platforma, mobil uygulama aracılığıyla da ulaşılabiliyor. 

Etiketler:
  • İnternet

  • Kültür

  • Sanat