Finansal Sağlığı İyileştirmenin 5 Yolu

Son yıllarda “finansal sağlık” kavramının yavaş yavaş da olsa hayatımıza girmeye başladığını söyleyebiliriz. Finansal sağlık; finansal sorumlulukları yerine getirirken varlık ve borçları doğru yöneterek geleceğe ilişkin özgür ve güvenli bir yaşam tarzı planlama yeteneği olarak tanımlanıyor.

 

Peki, finansal sağlığımızın ne durumda olduğunu nasıl analiz edeceğiz? BBVA Eğitim ve Finansal Yetenekler Merkezi’nin yayınladığı finansal sağlık ölçümleme çalışması, bu sorumuzu yanıtlıyor. Biz de çalışmada öne çıkan finansal sağlığı iyileştirme yollarını sizler için derledik. Merak ediyorsanız, hemen videomuzu izleyebilirsiniz!

 

--

Burada yer alan yazılar, finansal bilgiler, birikim ve tasarruf önerileri, genel yorum ve tavsiyelerden oluşmakta olup yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım, birikim ya da tasarruf kararı verilmesi ve hareket edilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler:
  • Finansal Sağlık

  • Bütçeleme