“İşte Şimdi Öğrenmenin Tam Zamanı!’’ Dedirten 5 Online Kaynak

Bugünlerde pek çok kurum ve kuruluş, evde geçirdiğimiz zamanı dolu dolu değerlendirebilmemiz için üretimlerini dijital ortama taşıyor ve içeriklerini geliştiriyor. Siz de evdeki zamanınızı kendinizi geliştirerek değerlendirmek istiyorsanız online eğitim platformlarının yanı sıra sizin veya çocuklarınızın eğitimine fayda sağlayacak keyifli materyaller araştırıyorsanız, arayışınıza çok uygun online kaynakları bu yazımızda bulabilirsiniz!

ÖRAV eKampüs ile uzaktan eğitim

Kurucusu olduğumuz Öğretmen Akademisi Vakfı’nın 2009’dan bu yana aktif olan ÖRAV eKampüs Uzaktan Eğitim Platformu, eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sunan kaliteli eğitim içeriklerine ulaşmasına ve meslektaşlar arası bilgi paylaşımına ortam sağlamayı hedefliyor. 2019 yılında yenilen altyapısı ve zengin içeriğiyle herkese açılan platform, hem öğretmenler hem de ebeveynler için güvenilir bir bilgi/deneyim paylaşımı sağlıyor.

Uzmanlar tarafından hazırlanan eğitim içeriklerinin ve gündeme dair paylaşılmış yüzlerce blog makalesinin yer aldığı ÖRAV eKampüs’e buradan kayıt olarak, ücretsiz erişim sağlayabilirsiniz.

Tohum Otizm Vakfı eğitimlerini evinize taşıyor

Otizmli çocuklara erken tanı konulması, onların özel eğitimi ve topluma kazandırılmalarına öncülük eden Tohum Otizm Vakfı; "yoğun, sürekli özel eğitim’’ anlayışıyla, otizmli çocukların evde eğitimini kolaylaştırabilecek çeşitli kaynakları kendi web sitesinde paylaşıyor.

2015’ten bu yana destekçisi olduğumuz Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi’nin paylaştığı; otizmli çocuklara beceri kazandırma setine ulaşmak için burayaonline seminerler için buraya ve otizmli çocukların eğitimine destek sağlayacak faydalı linklere ulaşmak için ise buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca vakfın bir portalı da bulunuyorPortaldaotizmli çocuklar için evde erken müdahale çalışmalarına yardımcı olabilecek, çocukların davranış farklılıklarına nasıl yaklaşılacağına dair bilgiler veren içerikler yer alıyor.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı’ndan doğa belgeselleri ve araştırmalar

İnsanın doğa ile uyum içinde yaşadığı bir gelecek için 27 yıldır iş birliği içinde olduğumuz WWF-Türkiye’nin web sitesinde ülkemizdeki doğal kaynaklar ve yaban hayata dair güncel verilere erişebilir, WWF-Türkiye’nin çevre koruma çalışmaları hakkında bilgiler edinebilirsiniz. WWF-Türkiye’nin parçası olduğu Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın(WWF) projelerinden biri olan, yaban hayvanlarını doğal ortamlarında canlı yayınla gözlemleyebileceğiniz bu linke göz atabilirsiniz.

Doğa belgesellerine merakınız varsa, Gezegenimiz belgeselini Netflix üzerinden izleyebilir, belgeselin tanıtım videolarına WWF-Türkiye’nin web sitesinden ulaşabilirsiniz. Denizler, Ormanlar, Çayırlar, Tatlı Sular, Buzullar temalarında farklı bölümlerden oluşan seride, gezegenimizin olağanüstü biyolojik zenginliği anlatılıyor ve ekosistemlerin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi için neler yapılabileceğine değiniliyor. Bu dönemde uzaktan öğretime devam eden çocuklar için Gezegenimiz belgeseline paralel olarak WWF-Türkiye’nin hazırladığı eğitim dokümanlarına bu bağlantı üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. WWF-Türkiye’nin sosyal medya hesaplarını takip ederek, doğamızla ilgili güncel gelişmeleri ve vakfın dijital etkinliklerini takip edebilirsiniz.

TEMA Vakfı’ndan infografik temelli eğitici web siteleri

Sürdürülebilir yaşam ilkesiyle, başta topraklar olmak üzere doğal varlıkların korunması için bilim temelli çalışan TEMA Vakfı, çeşitli eğitim materyallerini internet üzerinden ücretsiz olarak paylaşıyor. Toprağın ve suyun yaşam döngüsündeki önemini, TEMA Vakfı’nın infografiklerle desteklenmiş eğitici web sitelerinde öğrenmek ve bu bilgileri çocuklarla paylaşmak çok keyifli. Toprak Ana, Yaşayan Toprak, Yok Olan Toprak, Toprağın Geleceği ve Sadık Yarim adlı 5 bölümden oluşan ve toprağı anlatan bilgilere topraktema.org bağlantısından; Mavi Gezegen, Kırılgan Döngü, Geleceğin Suyu, Büyük Resim, Suyun Mirası adlı bölümlerin yer aldığı bilgilere ise sutema.org bağlantısından ulaşabilirsiniz.

 

TÜBİTAK bilim dergilerine ücretsiz erişim

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, eğitime evde devam eden çocuklar için bilim dergilerini erişime açtı. Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergilerine ücretsiz olarak erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Etiketler:
  • İnternet